Natuur groepsreis Estland
Themareis lynx en bruine beer

Veel mensen kennen Estland alleen van Tallinn hoofdstad met de mooie oude binnenstad. Maar Estland heeft ook erg veel natuur, zoals een mooie kustlijn met helder water en kleine eilandjes, maar ook gebieden waar veel andere natuur aanwezig is zoals grasland waar trekvogels verzamelen op doorreis zijn. Uitgestrekte bossen en veengebieden waar elanden, wolven en beren leven.
Het ideale gebied voor deze natuurreis om op zoek te gaan naar beer en met behulp van Lynx onderzoeker mogelijk ook de lynx te vinden. Dagprogramma:

Dag 1. Aankomst en transfer naar NP Lahemaa.
De groep wordt opgehaald van de luchthaven van Tallinn en rijden we naar Lahemaa NP, waar we overnachten voor de rest van de tour (met uitzondering van de nacht in de Bruine Beer verbergen).
Tijdens de eerste avond, de lokale lynx specialist zal een overzicht van de lynx situatie laten zien en hoe we in de volgende dagen verder gaan. Geen tijd te verliezen en op zoek gaan naar lynx op de boswegen deze avond.
Nacht in NP Lahemaa.

Dag 2. Van Lahemaa rijden we voor 1 dag naar Alutaguse gebied, waar we eerst op zoek naar sporen en activiteit sporen van bruine beren. In de middag gaan we naar de observatie hut. Met de hoge verwachtingen van het spotten van een van Europa ’s meest indrukwekkende zoogdieren. Verder hebben, we kans op het spotten ook andere dieren, zoals wasberen, wasbeerhonden, vossen, rode eekhoorn, ree, wild zwijn en hert. De hut is uitgerust met een stapelbed, slaapzakken, kussens, en luidsprekers ontvangen het live soundscape van een herfstbos, gevangen door een high-end microfoon naast de hut.
Nacht in de observatie hut.

Dag 3. Ochtend in Alutaguse en terug naar NP Lahemaa.
Na het verlaten van de hut, rijden we door de bossen terug. Mogelijk spotten we elanden, west-auerhoen, korhoen, en hazel grouse. Als de avond valt is het vrijwel windstil, de avond tour neemt ons mee naar de bossen van Kõrvemaa, waar we hopen te horen wolf pack door te huilen. Anders is onze belangrijkste doel van de avond zal weer worden lynx. Nacht in NP Lahemaa.

Dag 4 - 7. NP Lahemaa. De routine van de drie laatste dagen helemaal hetzelfde - we rusten tijdens de dag of het maken van korte ornithologische uitstappen en tijdens de avond en vroeg in de ochtend, zullen we gaan kijken naar de ongrijpbare lynx weer. Als we ons concentreren op de lynx, de belangrijkste tijd zal worden vroeg in de ochtend, de late avond en de nacht.
Dus afhankelijk van ons niveau van vermoeidheid en ons succes, kunnen we gebruiken de dag om uit te rusten.
Overnachtingen in NP Lahemaa.

Dag 8. Vertrek.

Aanpassing in het programma als gevolg van Covid 19 zijn mogelijk.
Groepsgrootte:
Max. 6 Personen (internationale groep met lokale natuurgids).

Inbegrepen:
8 overnachtingen in vierpersoons kamers in NP Lahemaa.
8 dagen gebruik van Lokale natuurgids.
Transport ter plekke.
Alle maaltijden, voor lunch vaak lunch pakket.
4 nachten op pad met lynx onderzoeker.

Kosten 1 persoonkamer op aanvraag.

Vertrek data:
3 - 10 oktober 2021

Prijs: € 1980,00
Informatie aanvragen

Deze reis boeken


Wolverine Reizen - Slachthuisstraat 37 - 5664 EP Geldrop - Kvk nummer: 52225534
facebook