Kano Wildernis avontuur in Fins Karelië


Photo iranakeinanen De Koitajoki-rivier is mooi, geïsoleerd en ontspannend. Ga mee met onze begeleide kano- of kajaktocht en ontdek de ware stilte en veelzijdige natuur van Noord-Karelië. Tijdens deze tour kun je veilig genieten van de natuur, schone lucht en waterwegen van het meest oostelijke Finland. In volledige stilte, ver van alles, peddelen we in vijf dagen 100 km langs de Koitajoki-rivier en de omliggende meren, genietend van campings in de wildernis en nachtloze zomernachten.

We ontmoeten elkaar in Petkeljärvi - het kleinste nationale park van Finland. Voordat we de eerste nacht in het park kamperen, genieten we van een paar kilometer dennenruggen gevormd door de ijstijd. Het avontuur begint de volgende dag bij het verlaten van het park op een smal meer dat al snel uitmondt in het Nuorajärvi-meer, waar de Koitajoki-rivier over de grens uitmondt. De rivier kronkelt stroomafwaarts door dunbevolkte wildernis door bossen en langs beschermde moerassen, met een rijk vogel- en dierenleven. Vanaf de rivier gaat onze reis verder naar het wildernismeer Koitere, beroemd om zijn honderden eilanden en zandstranden.

We kamperen op het strand van een van de grootste eilanden voordat we het meer oversteken naar de laatste etappe van ons peddelavontuur op een smalle rivier door een beschermd gebied. Van daaruit rijden we naar Koihu-huisjes langs Koitajoki om te genieten van de sauna, het diner in Noord-Karelische stijl en de laatste avond en nacht. We kamperen op kleine en rustige campings met hutten of afdakjes, open haarden en buitentoiletten.

De gids zal de tourdetails plannen en indien nodig aanpassen op basis van de wensen en mogelijkheden van de groep met inachtneming van de weersomstandigheden. De route, snelheid, en zelfs de totale lengte kunnen flexibel worden aangepast aan alle deelnemers, waardoor deze rondleiding een perfect avontuur is voor reizigers die van buitenactiviteiten houden en al enige ervaring hebben met kajakken of kanoën. Deelnemers moeten kunnen zwemmen en enige ervaring hebben met kamperen in de natuur, en iedereen moet comfortabel zijn om meerdere dagen achter elkaar ongeveer 20 km per dag te peddelen.
Photo Alain Audet Duur: 6 nachten, 7 dagen.
Kajak- en kano-opties: enkele kajaks, duo-kajak en kano’s voor twee.
Totale peddelafstand: 100km

Het pakket omvat: Gidsservice, alle peddeluitrusting, alle kampeer- en kookspullen, maaltijden, snacks en non-alcoholische dranken in de natuur, droge tassen, tentenslaapzak en matras, mogelijkheid om upgrade-opties te kopen.
Transfer van treinstation Joensuu naar begin punt en terug naar het treinstation of de luchthaven van Joensuu.

Let op:
Wij adviseren u een reisverzekering af te sluiten.
We behouden ons alle rechten voor om de volgorde van de activiteiten of de inhoud van het programma te wijzigen als het weer of andere omstandigheden dit noodzakelijk maken.
De tour is niet geschikt voor personen met beperkte mobiliteit.
Deelnemers kunnen vooraf eten en drinken voor de trial uit onze selectie kiezen. Voedselselectie is gebaseerd op Noord-Karelië en Finse producenten. Op de eerste dag in Petkeljärvi genieten we van een speciaal diner en op de laatste avond dineren we in Noord-Karelische stijl.

Vertrek data:
31.5. - 6.6. 2023
11.6. - 17.6. 2023
31.7. - 6.8. 2023

Prijs: € 1530,00 / persoon/ 6 nachten, 7 dagen.

Informatie aanvragen

Deze reis boeken


Wolverine Reizen - Slachthuisstraat 37 - 5664 EP Geldrop - Kvk nummer: 52225534
facebook