Sami reizen


Groepsreis Sami en de zilverweg. Onder constructie
Tijdens deze groepsreis kom je heel veel te weten over de Sami-cultuur. Je reist af naar de regio rondom Arjeplog, waar de oudste nederzetting van de Zweedse Sami is gevonden. Dankzij het zilver dat hier in de grond zit, wordt weg 95 van de kust bij Skellefteå via Arjeplog naar de Noorse grens de Zilverweg genoemd.
Voor de Sami was zilver lange tijd een belangrijk betaalmiddel. Ze maakten er ook gebruiksvoorwerpen van en je ziet het nog steeds terug in hun kleding. Hoe belangrijk zilver voor de Sami was en is.......
>>>> meer informatie.
Beleef de traditionele trek van de Sami met hun rendieren. 6 dagen voor € 3690,00 p.p.
Beleef de traditionele trek van de Sami met hun rendieren van de winterweiden naar de zomerweiden nu zelf!
Normaal gesproken is dit eeuwenoude jaarlijkse ritueel voorbehouden aan een handjevol rendierhoeders in Noors Lapland. Maar nu kun je zelf meemaken hoe de rendieren het ritme van de trek aangeven.
>>>> meer informatie.
4 Winterdagen bij de Sami en hun rendieren.
Meemaken hoe de Sami en hun rendieren in de winter leven is een unieke ervaring. In de regio Kautokeino (Noorwegen) krijg je de zeldzame kans om vier dagen door te brengen bij een familie rendierhouders. Je verblijft in een eenvoudige hut in de wildernis van Noors Lapland en maakt kennis met de Sami-cultuur en de natuur op de toendra. Koken op het kampvuur, de omgeving verkennen op traditionele ski’s, de rendieren opzoeken met de sneeuwscooter, luisteren naar joiks en naar het noorderlicht speuren horen daar natuurlijk ook bij. In januari beleef je bovendien de poolnacht, waarin het nooit donker wordt. Vanaf februari komt de zon weer op en worden de temperaturen milder.
Vertrek 2022.
>>>> meer informatie.
Wolverine Reizen - Slachthuisstraat 37 - 5664 EP Geldrop - Kvk nummer: 52225534
facebook